Actualitate

Scade prețul certificatelor de carbon, deși duduie termocentralele

Prețul certificatelor de carbon nu este dat de piață, așa cum suntem mințiți de la Bruxelles. Prețul depinde de numărul certificatelor care sunt puse în piață, iar când cei de la Comisia Europeană vor să fie mare, retrag certificate, când vor să scadă, alimentează piața.

De câteva zile prețul este în scădere, a ajuns sub 70 de euro, deși la începutul anului se apropia de 90. Asta pentru că oficialii europeni caută soluții disperate pentru a ține sub control prețul energiei, care a luat-o razna.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia și-a propus să achiziționeze până la sfârșitul lunii septembrie toate certificatele de CO2 aferente producției de energie electrică aferente acestei perioadă. “Acesta este targetul nostru, ca la sfârșitul lunii septembrie să avem achiziționate certificatele de CO2 aferente producției până la acel moment, urmând ca sursele care vin în continuare din ajutor de stat să fie distribuite către activitatea de investiții și mentenanță pentru activele existente“, a spus managerul Daniel Burlan la o emisiune.

 

Vizualizări: 1,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: