Social

S-au sucit! Cîmpeanu: Mărțișoarele nu sunt obiecte personale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri, la prânz, că mărțișoarele nu fac parte din categoria “obiecte personale”, contrazicându-l pe Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

Sorin Ion a declarat cu doar o zi în urmă că nu este de acord cu oferirea de mărțișoare, iar în urma unui ordin comun al ministerelor Educației și Sanătății este interzis schimbul de obiecte personale în școli. Secretarul de stat a adăugat că mărțișoarele fac parte din această categorie, acesta fiind contrazis miercuri chiar de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educatiei.

Cîmpeanu a transmis un mesaj clar, printr-un comunicat de presă, în care a specificat faptul că Mărţişorul este element de patrimoniu cultural imaterial, înscris de UNESCO, iar “Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/ includerea unor valori de simbol precum “flori și mărțișoare” în categoria “obiecte personale”.

În același comunicat este menționat faptul că Ministerul Educației nu a transmis și nici nu are de gând să trasnmită unităților și instituțiilor de învățământ nici o interdicție în acest sens, dar îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SARS-CoV- 2.

Comunicatul integral:

Vizualizări: 1,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: