Politică

S-au prins, dar cam târziu. Senator: Sunt multe bombițe în PNRR

Statul Român s-a angajat prin PNRR nu doar să închidă mineritul, dar și să listeze la bursă Hidroelectrica. 

Este vorba despre listarea unui pachet de acțiuni de până la 15% al Hidroelectrica, cu termen limită iunie 2023. 

”Nu avea sens în PNRR o astfel de prevedere. Ce treabă aveau ei să se angajeze că vor lista 15% dintr-o companie de stat? Era o companie profitabilă, nu era o gaură neagră. Cât va fi PSD la guvernare, lucrul acesta nu se va întâmpla”, a spus Daniel Zamfir, senator PSD. 

“Este limpede că PNRR a fost făcut nu numai superficial, dar, în unele zone, și cu rea credință. Descoperim multe bombițe în PNRR, care fac mai mult rău decât bine, deși acesta se voia a fi un plan de dezvoltare a României”, a mai spus parlamentarul. 

Zamfir este de părere că Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie ajustat. “Categoric că PNRR-ul trebuie rediscutat. Noi ne-am angajat să închidem capacități de producere a energiei electrice pe cărbune, în timp ce alte țări le deschid, iar asta este o mare tâmpenie. Nu putem să rămânem fără energie electrică doar pentru că cineva, foarte prost inspirat și rău intenționat, ne-a adus în situația asta. Cum să-ți asumi prin PNRR că acum, la 31 decembrie, închizi încă două grupuri energetice de 660 MWh? Nu se poate așa ceva”, a declarat senatorul PSD Daniel Zamfir, pentru national.ro.

PNRR a fost întocmit sub presiunea timpului și sub coordonarea useriștilor, cel responsabil fiind fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

 

Vizualizări: 1,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: