Actualitate

Săraca societate bogată! CE Oltenia, milioane de euro pentru consultanță

După ce a plătit peste un milion de euro pentru consultanța în vederea realizării planului de restructurare, apoi alte milioane de euro pentru consultanța în înființarea SpV-urilor, societăți fantomatice ale CEO, acum mai dă ”morman” și pentru consultanța pentru oprirea planului de restructurare!. Plan la care compania de super-consultanți, adică PwC, a primit de la CEO cifre cu zerouri ”fără număr”.

 

În iulie 2023, PwC a transmis: ”O echipă integrată PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a acordat consultanță și asistență financiară, juridică și fiscală Complexului Energetic Oltenia (CEO) în procesul de selectare a investitorilor cu care va dezvolta parteneriate în vederea realizării a opt proiecte de parcuri fotovoltaice și a unei centrale pe gaz."

 

Martie, 2023: ”Decarbonarea sistemului energetic din Uniunea Europeană este un obiectiv esenţial pentru atingerea obiectivelor climatice stabilite pentru 2030. În acest context, CE Oltenia implementează Planul de restructurare şi implicit de decarbonare prin care își propune să devină o companie viabilă, pregătită pentru tranziţia energetică. Este cea mai mare transformare din sectorul energetic din România la care și-a adus contribuția și echipa noastră acordând consultanță într-un proiect de anvergură pentru economia locală”, a declarat Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC România”.

Și de digitalizarea CEO s-a ocupat tot compania amintită, după cum a dezvăluit presa locală: ” Digitalizarea companiei face parte din programul de restructurare aprobat de Comisia Europeană, plan semnat de foștii șefi ai CEO. În urma publicării anunțului de achiziție a serviciilor de consultanță, s-au arătat interesate opt firme, între care și PriceWaterHouseCoopers Management Consultants, pe scurt PwC, aceeași companie care a asigurat consultanța și în cazul planului de restructurare a CEO, și de înființare a SPV-urilor”. Astfel, compania a mai obținut 4, 4 milioane de lei.

 

Martie, 2021, este momentul în care CEO își plătește închiderea:https:/lhttps://www.sabotorii.ro/articol/iata-cine-a-facut-de-fapt-planul-de-un-milion-de-e_944.html

Planul din aceste zile: ” Urmează ca CEO, în cca. 1-2 luni, să achiziţioneze un consultant (PwC) care în cca.30-40 de zile să facă analiza, să argumenteze clar, să facă simulări, să se demonstreze corelarea simulărilor CEO cu cele ale Transelectrica din Studiul de adecvanţă pe termen mediu, pe care OTS urmează să-l realizeze”, se arată în Minuta Grupului de lucru înființat de Ministerul Energiei pentru renegocierea la Comisia Europeană a închiderii CEO.

 

 

 

 

Vizualizări: 3,479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: