Politică

Samsarii imobiliari, iritați că primăria construiește 600 de apartamente

Este cutremur pe piața imobiliară din Târgu Jiu din momentul în care primăria a dat drumul licitațiilor pentru construirea a 100 de blocuri cu fonduri obținute prin PNRR. Dacă inițial informațiile despre aceste proiecte au fost considerate simple declarații politice, imediat ce s-a obținut finanțarea și demarate procedurile de scoatere la licitație a fost clar că locuințele devin o certitudine. 

Situația nu este agreată de samsarii imobiliari care o văd ca o amenințare pentru veniturile uriașe pe care le obțin din tranzacționarea locuințelor din Târgu Jiu. Prețurile garsonierelor și apartamentelor din municipiu au fost de ani buni ținute artificial sus, astfel ajungând să nască ironii, comparându- se cu cele din Monaco. 

Primarul Marcel Romanescu a declarat la o emisiune că proiectele prin care primăria construiește cele 600 de apartamente pentru tineri au deranjat, mulți dintre samsarii imobiliari:

"Este cel mai mare proiect care se dezvoltă la nivel național. Avem o șansă extraordinară! 

Odată cu realizarea celor 600 de apartamente, cred că se va regla putin prețul de pe piața imobiliară din Târgu Jiu. Am văzut la un moment dat, mai ales la contracandidații mei, dezvoltatorii imobiliari deja migrând, pentru că își dau seama că Târgu Jiu nu este Monaco! Ajunsesem la un moment dat, și chiar și în perioada asta, ca prețurile în Târgu Jiu să fie comparative cu prețurile din Timișoara, din Craiova sau din București. Ce face un tânăr, între 18 și 35 de ani, care pleacă de la un venit de 3000 de lei - 4000 de lei pe familie? Cum ar putea vreodată sa își achiziționeze o proprietate de 80.000, de 90.000 sau 100.000 de euro? Le oferim această șansă, mai ales tinerilor. În momentul în care ne-am dus să obținem această finanțare, ne-am raportat mai ales la generațiile tinere, la oamenii care își doresc să rămână în Târgu Jiu. În momentul în care în Târgu Jiu ajungi sa plătești o chirie de 1500, de 2000 de lei, indiferent care ar fi salariul tău, mai ales în mediul privat vorbesc, îți vine dor de ducă.

Acum există această oportunitate, ca toți tinerii între 18 și 35 de ani să își depună o solicitare și să obțină o locuință. 

Mai mult decât atât, s-ar putea ca și dezvoltatorii imobiliari care unii dintre ei au avut foarte mult de câștigat în perioada anterioară cu acele prețuri, din punctul meu de vedere artificiale, să se alinieze la un moment dat la nivelul pieței reale. 

Piața imobiliară va suporta un cutremur extrem de puternic pentru cei care nu se așteptau în trecut, și pe care astăzi i-am văzut foarte iritați de faptul că realizam cele 600 de apartamente, dar trebuie să revină la normalitate. Din punctul meu de vedere, astăzi piața din Târgu Jiu este artificial ridicată.

Nu neapărat dezvoltatorii imobiliari, dar samsarii imobiliari deja încep sa aibă o problemă.", a declarat edilul în cadrul unei emisiuni la postul AccentTV.

Vizualizări: 5,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: