Eveniment

Salvamontiștii gorjeni au salvat doi turiști accidentați 

Salvamontiștii gorjeni au intervenit duminică pentru recuperarea a doi turiști accidentați pe munte, în cazul unuia dintre ei fiind solicitat un elicopter SMURD.

Salvamontiștii din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au fost solicitați duminică pentru acordarea primului ajutor medical și recuperarea a doi turiști accidentați in zona lacului Valea lui Iovan, din masivul Godeanu. La fața locului au intervenit salvamontiștii aflați în serviciul de tură operativă din Baza centrală Salvamont Târgu Jiu cu o ambulanță Salvamont și cei din baza Salvamont Padeș, cu un ATV. 

O ambulanță SMURD a fost trimisă către locul evenimentului, dar din cauza drumului foarte accidentat, o parte din personalul ambulantei SMURD a fost preluată de către ambulanta Salvamont pentru deplasarea la locul accidentului. De asemenea, a fost alertat si elicopterul SMURD-IGAV din POA Caransebeș, a transmis dispeceratul Salvamont .

Salvamontiștii gorjeni au început acordarea primului ajutor medical celor două persoane accidentate, un bărbat și o femeie.

La sosirea elicopterul SMURD-IGAV, salvatorii au predat victima aflată în stare mai gravă. Aceasta va fi transportată la un spital din Timișoara, iar cea de-a doua persoană va fi transportată cu ambulanța Salvamont la Târgu Jiu. Conform Salvamont Gorj, persoana mai grav rănită a fost lovită de o piatră în zona toracică și are câteva coaste fisurate.

Vizualizări: 575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: