Ultima oră

Înfrângere dureroasă în Cupa României cu Bistrița

CSM Târgu Jiu a pierdut, la limită, partida din sferturile Cupei României Râureni, contra Gloriei Bistrița, scor 26-27. CSM Târgu Jiu a părăsit Cupa României la capătul unui meci extrem de echilibrat, pierdut la mare luptă în fața grupării ardelene. Ekaterina Dzhukeva a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 19 intervenții, iar Alexandra Maria Gavrilă a fost cea mai bună marcatoare din tabăra gorjeană, cu 6 goluri.

Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache, a făcut cel mai bun meci din acest sezon. La capătul unei partide extrem de echilibrată, în care suspansul s-a menținut până în secundele de final, iar trăirile au fost la cote maxime, atât pe teren, cât și în tribună, balanța a înclinat către echipa oaspete, având însă în spate și câteva decizii controversate, care au stârnit realmente furia spectatorilor gorjeni. 

Jocul prestat de gorjence a fost la un nivel foarte ridicat, atât pe fază ofensivă, cât și pe fază defensivă, dacă ținem cont și de valoare echipei adverse, una cu foarte multe jucătoare de echipă națională, și care-l are pe bancă pe selecționerul României. Handbalistele noastre nu s-au speriat de vedetele echipei adverse și au luptat de la egal la egal cu Bistrița, una dintre cele mai puternice grupări din handbalul feminin românesc în acest moment, locul 2 în Liga Florilor. Dovadă stă și scorul înregistrat pe tabelă la finalul meciului, 26-27, care arătă cât de echilibrată a fost confruntarea de la Târgu Jiu. Bistrița a reușit să se impună pe final de meci, având și superioritate numerică în teren, fiind și beneficiara unor ratări din tabăra gorjencelor. CSM Târgu Jiu a fost la un pas de Final 4, dar echipa oaspete a gestionat un pic mai bine finalul meciului și a reușit o calificare în extremis. Spectatorii gorjeni au gustat din plin jocul hotărât, ambițios, chiar spectaculos în anumite momente ale partidei prestat de jucătoarele lui Liviu Andrieș, dar au și taxat dur deciziile arbitrilor, și spunem asta pentru că suporterii gorjeni sunt buni cunoscători ai handbalului. 

Maria Gavrilă, coordonatorul de joc al echipei noastre nu și-a ascuns dezamăgirea după eliminarea din Cupa României. ”Am plecat cu un gust amar din sală. Am luptat până în ultima secundă. E dureros că am pierdut așa”, a declarat centrul echipei noastre, Maria Gavrilă.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(19 intervenții), Andreea Chetraru– Bianca Ștefania Chiriță, Helena Paulo Simao Gilda 3g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 6g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț, Ira Zinatullina 3g, Andreea Chiricuță 3g, Laura Moldovan 5g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie, Iuliia Andriichuk 1g, Ana Cătălina Ciolan 5g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

Vizualizări: 320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: