Social

Saltele, frigidere și wc-uri în pădurile din Rânca 

Imagini dezolante în pădurile din Rânca. Voluntarii care strâng gunoaie în acest weekend au găsit tot felul de resturi abandonate printre brazi: saltele, canapele, un frigider, vase de toaletă, mii de sticle, zone și ambalaje, găleți și materiale de construcții. Pe Transalpina, drumul spre Rânca, o canapea zace abandonată la doi pași de șosea.

 

Zeci de voluntari participă în aceste zile la acțiunea de ecologizare organizată în Rânca. În păduri, după topirea zăpezii, vestitorii primăverii au ajuns să fie gunoaiele. "E revoltător peisajul. Am găsit materiale de construcții, găleți, saltele pe care nu le aduc turiștii. Provin de la unii cabanieri care nu-și plătesc gunoiul și se mulțumesc să arunce toate resturile în pădure chiar în spatele cabanelor", a spus un voluntar. "Ar merita să le ducem gunoiul la ușă. Sunt bucăți de țiglă. Dacă analizăm cabanele, o să ne dăm seama care le-a aruncat", a spus un alt voluntar. 

 

Turiștii au umplut și ei pădurile cu tot felul de ambalaje și sticle. "Sunt oameni care vin să dea muzica în blană, să facă două selfie-uri la munte ca să posteze pe Facebook și apoi aruncă sticla de bere pe lângă brazi. Ăștia aruncă. Cine respectă muntele și natura aruncă la tomberon", e părerea unui alt voluntar. "Am găsit o droaie de sticle, PET-uri, ambalaje. Nu mai vorbesc de mucuri de țigară. Ține de civilizație și e trist că nu ne mai civilizăm. Și la anul, tot asta vom găsi aici", a spus un alt voluntar. 

 

Acțiunea de ecologizare va continua și duminică. Voluntarii vor fi recompensați cu o masă caldă, acces la saună și piscină și cazare.

Vizualizări: 734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: