Actualitate

Salariații CEO vor face naveta între termocentrale

Soluție greu de acceptat pentru salariații Complexului Energetic Oltenia, pe care actuala administrație încearcă să o implementeze.

Planul ar fi ca salariații care se ocupă de reparații și mentenanță să poată fi mutați de la o unitate la alta, în funcție de necesități.

Dezvăluirea a fost făcută la Radio Infinit de Cristi Lădaru, lider sindical: „Lucrează la un program de restructurare în cadrul companiei, un program de reorganizare pe partea energetică și de minerit, dar în esență urmăresc altceva. Urmăresc formarea unor echipe mobile de mentenanță ca să deservească grupurile Turceni, Rovinari și Ișalnița. Adică, dacă am nevoie de tine, te mut la Rovinari sau Turceni, dar asta tot prin interesul ascuns al unor politicieni care au afaceri în spate, pentru că sunt pregătiți să capteze energia pe fotovoltaice”.

În primăvară, compania a fost nevoită să liciteze repararea conductelor de joasă si medie presiune aferente instalatiilor de slam dens si instalatiilor blocurilor energetice de la Termocentrala Rovinari, pentru că a rămas fără personal propriu. “Lucrările ce fac obiectul prezentei achiziții sunt necesare pentru asigurea continuității in asigurarea mentenantei si implicit in funcționare a instalațiilor de slams dens, ca urmare a diminuării personalului propriu de reparatii din motivele cunoscute”, scria în anunțul postat pe portalul de licitații publice.

Pensionările pe legea 197/2021, adică la 52 de ani, continuă în ritm alert în termocentrale, astfel că soluția va fi tot apelarea la prestatorii de servicii.

Vizualizări: 3,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: