Actualitate

Salariații CEO nu cred vrăjeala cu “armonizarea”

Chiar eram cu toții curioși cum mai pot trage politicienii de timp în ceea ce privește aplicarea Legii 197/2021 și am aflat. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a fost adus de liberali la Gorj să le mai spună o minciună minerilor și energeticienilor. Și anume că mai este nevoie de o lege, a treia, pentru a putea fi pensionați la 52 de ani.

“Oamenii au înţeles că, pentru a putea să activăm ultima decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, trebuie să ne armonizăm legislaţia sistemului public de pensie, pentru ca oamenii să primească toate beneficiile. În momentul când avem această armonizare a legislaţiei şi sperăm că o s-o avem cât de curând, o să rezolvăm această problemă în această sesiune parlamentară”, a spus Daniel Baciu, la Târgu Jiu.

Nu știm care sunt oamenii ăia care au înțeles, pentru că pe paginile de socializare ale minerilor și energeticienilor am găsit doar furie. Iată câteva comentarii:

• “Cum să ai nevoie de o altă lege, dacă 197/2021 în forma actuală este dată ca fiind o lege completă și suficientă de către ÎCCJ ? Unde scrie în Constituția României că o lege are nevoie de armonizare?”.

• “Am înțeles, a fost doar o poză de tabloid a politicienilor PNL, doar pentru impresii, ca gorjeni să creadă că aceștia se zbat pentru ei. Dar în alte județe cum s-a aplicat legea 197/ încă de anul trecut? Gogoși tot ce ați afirmat astăzi la Tg Jiu e o vrăjeală ieftină, propagandista”.

• “Armonizarea lu' Peste .... armonizare cu ce ? De ce nu dau legi gata armonizate cu ce vor? Deci soluția e depunere cerere și actionare in judecata in caz de raspuns nefavorabil + sute de plângeri penale până le ies pe nas”.

Vizualizări: 2,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: