Actualitate

Salariați surmenați, pericol de accidente în termocentralele CEO

Complexul Energetic Oltenia nu se grăbește deloc să facă angajări, deși angajații din producție pleacă unul câte unul, pensionându-se pe Legea 197.

Din acest motiv, salariații rămași acuză mari probleme: ”La Rovinari, personalul rămas e pus să lucreze în tură de 3 la 12 ore. Poate cineva sesizează ITM-ul, pentru acest mod de tratament. Problema e că liderii de sindicat se lăudau cu miile de angajări, dar în locurile importante, acolo unde personalul nu poate fi înlocuit cu unul adus de o zi, tocmai în aceste locuri nu s-a adus personal. Însă se merge pe folosirea puținului personal rămas până la surmenare…”, a scris unul dintre salariați, pe pagina de socializare a minerilor și energeticienilor.

În asemenea situații, mai spun oamenii din producție, cu salariați puțini și extenuați, există pericolul accidentelor și avariilor. ”Pe nimeni nu mai interesează în ce hal am ajuns să muncim”, au mai declarat aceștia.

Zilnic au loc noi pensionări pe Legea 197/2021, care a redus vârsta de pensionare la 52 de ani, dar angajări nu s-au mai făcut din martie.

Vizualizări: 2,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: