Actualitate

Programul de Tranziție Justă – linie de finanțare deschisă în toamnă

Companiile au la dispoziţie fonduri nerambursabile de peste 6,5 miliarde euro în a doua jumătate a acestui an, pentru proiecte în agricultură, energie verde, reciclare, industria alimentară sau producţie materiale de construcţii. Unul dintre programe este și Programul Operaţional „Tranziţie Justă” (POTJ) – doar pentru judeţele Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova, Galaţi, Mureş. Buget total: aprox. 1,5 mld. EUR (privaţi)

Autoritate responsabilă: Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin intermediul Agenţiilor de Dezvoltare Regională (ADR)

Granturi: între 200.000 - 2 mil. EUR şi între 2 – 5 mil. EUR

Solicitanţi eligibili: start-up, IMM, întreprinderi mari

Lansare apel: septembrie – octombrie 2023. Apelul este o linie de finanțare deschisă, în cadrul căreia pot fi depuse proiecte în vederea obținerii finanțării europene.

Despre ce firme vor lua aceste fonduri și vor ”face ” tranziția de la cărbune la energie verde, încă nu se știe nimic oficial. Cu toate acestea, în spațiul public au apărut semnale că în jurul acestor afaceri se învârt tot politicieni locali și grupurile lor de interese. Asta să o lămurim cu "răsboinicii" pe care ne bazăm în lupta pentru salvarea producției energiei pe cărbune. 

 

Vizualizări: 1,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: