Actualitate

Salariați amendați de ITM Gorj cu câte 5000 lei

Cinci angajați ai unei societăți cu sediul în județul Iași au fost amendați de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Persoanele sancționate au fost depistate în urmă cu o lună la bâlciul anual organizat în comuna Polovragi, prestând activitate pentru firma ieșeană care activează în domeniul restaurantelor. 

 

Inspectorii de muncă s-au lovit de refuzul acestora de a completa datele de identificare. Conform legii, amenda putea ajunge și la 10.000 lei de persoană. ”În conformitate cu prevederile articolului 23, alineatul 1, litera a), din Legea 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cinci persoane au fost sancționate cu suma de 25.000 lei, întrucât acestea nu s-au conformat solicitării inspectorilor de muncă de a completa fișele de identificare”, au transmis reprezentanții ITM Gorj. 

 

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în ultima săptămână 55 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. 

Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat 20 de sancțiuni contravenţionale în cuantum de 140.500 de lei și au trasat 128 măsuri de intrare în legalitate.

 

Vizualizări: 7,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: