Actualitate

“Am fost nevoiți să oprim utilajele, că n-am avut unde să punem cărbunele”

Luni, 22 august, este termen în procesul prin care Complexul Energetic Oltenia speră să deblocheze Cariera Roșia. O carieră fără de care compania nu își poate asigura stocurile de iarnă necesare funcționării termocentralei din Rovinari.

La polul opus ar fi Cariera Roșiuța, din zona Motru, care livrează cărbune pentru Turceni și Ișalnița.

Aici nu ar fi probleme cu stocurile, după cum spune liderul sindical Nelu Roșca: ”Chiar au fost momente în care a trebuit să oprim circuitele și excavatoarele pentru că nu mai aveam unde să punem cărbune. Am livrat peste limita declarată a stocului, ceea ce va genera o cheltuială în plus când e să-l încărcăm”, a declarat Roșca la Tele 3.

Liderul sindical susține că s-a ajuns chiar la oprirea temporară a excavatoarelor: “Deci am fost nevoiți să oprim utilajele că n-am avut unde să punem cărbunele. Chiar în această perioadă, Roșiuța încarcă șase navete pe zi care au destinație Craiova și Ișalnița-Turceni”.

Pe de altă parte, termocentralele din Dolj mai mult stau decât produc, pe când cea din Rovinari, fiind mai performantă, merge permanent cu două sau trei grupuri.

Vizualizări: 4,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: