pamFLEȚI

Să te chiș în freză, Greto!

Trecu și întâlnirea de la Glasgow, toți semnară, toți aplaudară, dar, până acum... doar proștii executară. Proștii sunt liderii plasticați și executanți, lipsiți de identitate, cum are și România de altfel. Proști care își închid pas cu pas economiile, ca să nu polueze, ajungând să cumpere din alte țări, de parcă nu tot poluarea aia este.

Zilele trecute se lăuda ministrul Energiei despre ce mari realizări o să avem, cu centrale nucleare, proiecte pilot, totul făcând parte din marșul purificării planetei. "Marșul" vine de la marș, băi, tembelule! Știți? 

Mizeriile progresiste, în frunte cu Greta, nenorocesc economia Uniunii Europene, în timp de China zburdă. Pentru cine nu o cunoaște, Greta este una plimbată precum maimuța la poze, una care vrea să oprească încălzirea globală, fenomen ce este musai să pornească din România. 

Păi hai să vedem câteva declarații de la Glasgow, reuniune unde au participat peste 100 de lideri mondiali, ce a avut ca scop stoparea încălzirii globale. 

Wiebke Winter (25 de ani), executiv federal al CDU și co-fondator al Uniunii Climatice, subliniază rolul cheie al Beijingului, spune: „Dacă China nu participă, nu avem nicio șansă să atingem ținta de 1,5 grade. Fiecare țară trebuie să participe.”

Adevărat, dar China a arătat o mare durere în cur, asta chiar dacă nivelul lor de poluare este de aproximativ 30%! Nu au participat și nici nu se arată interesați de aceste dezbateri. 

Culmea este că nici "maimuța plimbăreață" Greta nu a fost prea convingătoare, ba, mai mult decât atât, a dat-o după cireș într-un mare fel. Ea a scris ultima dată pe Twitter despre rolul Chinei, în luna mai: „Da, China este încă clasificată ca țară în curs de dezvoltare de către OMC (...)”, a scris Thunberg. 

Păi, fir-ai a dracului de lăcustă clandestină, să înțelegem că, la acest moment, China are o scuză, fiind o țară în curs de dezvoltare. Mai poate polua, dar asta numai datorită indulgenței tale?! Dacă tu nu avizai... pe loc stingeau chinezii furnalele. 

Vedeți de ce o chiș eu în freză? Tocmai fiindcă, în spatele acestor mișcări, există interese economice. Victime sunt țările fără cap. Sau cu cap, dar cap sec. 

Țin să-i amintesc din nou ministrului Energiei că avem o cascadă de hidrocentrale abandonate pe Jiu, unele cu procent de execuție 94%, altele de aproximativ 65%. Asta când devine prioritate, băi, Virgile?! Fac eu din sărăcia mea adăpătoare pentru vipere. Merită, că discutăm de energie verde, băi, termitelor. Aici vă dați de gol că miza acestor povești este de fapt pierderea independentei energetice a unor țări, printre care și România. Servilismul vostru ne colonizează încet și sigur. 

Ultima mutare cu care ne mândrim este importul de peleți din Norvegia pentru folosirea în termocentrale. Mișto! Stăm cu cărbunele și alte resurse sub cur, dar nu facem o linie de producție. Cumpărăm de la alții materie primă. Trăiască Greta! Noi suntem marii poluatori, națiunea care nu este în dezvoltare (pe bună dreptate), națiunea unde din greșeală dacă închidem un țânțar în frigider moare de foame înainte să înghețe. Noi suntem ăia, noi suntem cei care acceptăm să ne trântim sistemul energetic primind la schimb blana ursului din pădure. 

Am găsit o poză pe Facebook, o poză cât 1000 de cuvinte. 

 

 

 

Realizați că Greta, în campania ei de promovare, nu a dat turul planetei cu rata electrică. I-au pus corporațiile interesate la dispoziție avioane, dar ălea merg pe rășină de brad. Știți? Nu au poluat. 

Pe final îi mai transmit încă o dată ministrului Energiei că din cărbune se poate face gaz de sinteză și energie simultan. Din gaz de sinteză rezultă metanolul. Pentru mai multe detalii îl puteți contacta pe dr. Călin Cristian Cormoș. Vă explică el mai pe înțelesul vostru. Sau genul ăla de specialiști nu vă plac? Pentru readucere aminte, vă atașez niște linkuri. 

Pe final, ca să mă și încred, am și o companie dispusă să facă un proiect pilot în sensul ăsta. Demonstrează pe banii lor că se poate. Apoi CEO (statul ăsta idiot) cumpără liniile tehnologice și dezvoltă. Din cărbune facem energie și metanol. Bani... locuri de muncă, producție energetică proprie. Asta se numește progres!!! Strategiile voastre actuale se numesc regres. Sau mai tranșant, trădare!

 

Virgil Popescu: Primul pas este producția de metanol

 
https://notemari.ro/questions/671623-metanolulch3ohse-obtine-industrial-din-gazul-de-sinteza-co-si-h2-conform-ecuatieico2h2ch3g.html

Vizualizări: 4,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: