Eveniment

S-a opus unui cimitir ilegal. Amenințat!

Un gorjean care se opune înhumării persoanelor decedate într-un cimitir ilegal din Parohia Covrigi a fost amenințat cu moartea de cel specializat în construirea de cavouri. Acesta din urmă a fost condamnat acum câteva zile la o amendă penală de două mii de lei, sentința Judecătoriei Motru nefiind definitivă.

Fapta s-a petrecut în martie 2021. “Din probele administrate în cauză au rezultat următoarele: Anterior datei de 22.03.2021, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru au fost înregistrate mai multe plângeri penale formulate de persoana vătămată, prin care solicita efectuarea de cercetări faţă de preoţii Parohiei Covrigi întrucât aceştia au procedat la înhumarea mai multor persoane pe o suprafaţă de teren situată lângă Biserica Ortodoxă „Sfântul Nicolae" din Comuna Văgiulești, fără ca această suprafaţă de teren să aibă destinaţia de cimitir.
De asemenea persoana vătămată a tăcut demersuri la diferite autorităţi pentru a se stopa înhumările pe terenul respectiv, făcând opoziţie de fiecare dată, când pe terenul respectiv erau înhumate persoane sau se construiau cavouri”, se arată în documentul de la instanță.
Bărbatul care se ocupă cu activităţi de construire cavouri a primit o comandă de la o persoană, să construiască un cavou pe terenul menţionat mai sus.

Întrucât era de notorietate faptul că cineva se opunea edificării de cavouri pe acest teren, constructorul, aflând de la diferite persoane unde locuieşte acesta, a luat hotărârea infracţională de a se deplasa la locuinţa lui, pentru a-l intimida.

“La data de 22.03.2021, înainte de a începe edificarea cavoului, inculpatul, împreună cu martorul ##, s-au deplasat cu un autoturism condus de martorul respectiv la un magazin situat pe raza satului Covrigi pentru a cumpăra cafea, situat în apropierea locuinţei persoanei vătămate , inculpatul având intenţia şi de a se întâlni şi cu persoana vătămată pentru a-şi pune în practică acţiunea de intimidare”, mai arată sursa citată, în timpul discuției fiind rostite amenințări cu moartea.

Agresorul are acum cazier și orice altă faptă va fi judecată mai dur.

Vizualizări: 1,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: