Actualitate

Rușeț explică ce înseamnă pentru CEO închiderea Carierei Roșia

“Dacă nu redeschidem Cariera Roșia, s-ar putea să fim puși în imposibilitatea de a ne respecta angajamentul luat față de premierul României”, a spus la Radio Infinit Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Cariera Roșia, cea mai mare din România, a fost închisă pe 1 iulie, când doi lideri ai USR au venit în Gorj și au sunat la 112, pentru a cere poliției să se asigure că este pusă în aplicare o hotărâre a Tribunalului București. Instanța a suspendat activitatea carierei la cererea așa-zișilor ecologiști de la Bankwatch, iar liderii USR s-au asigurat că lasă minerii fără front de lucru.

“Cred că Curtea de Apel București va tranșa în favoarea CEO, în sensul că va anula suspendarea acordului de mediu și vom reuși, cu multe întârzieri, să facem programul de iarnă”, a spus Rușeț.

Potrivit acestuia, în momentul de față sunt retrase excavatoarele de pe linia de descopertă. “Încercăm să epuizăm stocul de cărbune, fiind transportat pe bandă în centrală”, a spus Rușeț, precizând că asta va mai dura doar câteva zile.

Acesta a comentat faptul că lideri ai USR au venit în Gorj pentru a cere închiderea carierei, susținând că este puțin probabil ca organizația să nu fi fost informată de acțiune.

 

 

Vizualizări: 3,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: