Actualitate

Rușeț, atac la Miruță: “Aceste declarații iresponsabile au creat dezamăgiri”

Casa de Pensii Gorj a respins peste 1.200 de cereri de pensionare depuse de salariații Complexului Energetic Oltenia pe Legea 197/2021. La nivel național, au fost respinse circa cinci mii de cereri, unele tot ale salariaților CEO, depuse la Dolj sau Mehedinți.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului CE Oltenia, spune că starea de spirit a oamenilor este foarte proastă și îi acuză direct pe politicienii care le-au dat false speranțe salariaților, că legea le permite pensionarea la 52 de ani.

Principala țintă a acuzațiilor a fost deputatul USR Gorj, Radu Miruță. “Am auzit că, dacă guvernul Cioloș trecea, de îndată legea era aplicată. Adică era votul astăzi, era prima ședință de guvern, se apăsa pe buton și se aplica legea”, a spus Rușeț. Acesta a făcut referire și la declarațiile liberalului Gheorghe Pecingină, care a spus că într-o săptămână de la instalarea unui guvern, va fi dată o ordonanță pentru îndreptarea legii. 

“Este nevoie de o mai mare responsabilitate în declarații, există o mare dezamăgire în rândul colegilor mei”, a mai spus Rușeț la Radio Infinit. “Vă dați seama ce așteptări au avut colegii mei, așteptări determinate de declarațiile unor politicieni, de faptul că unii lideri de sindicat s-au dus pentru poze la parlament, apoi au venit oameni politici care au făcut grupuri de lucru, toți au spus: Am rezolvat”, a spus Rușeț, care precizează că “aceste declarații iresponsabile au creat dezamăgiri”.

Cele mai multe acuzații au mers către Miruță, care ar fi făcut declarații care să îi învrăjbească pe salariații din producție cu cei de la TESA. “Domnul Miruță nu a promovat lupta de clasă, ci doar lupta unor categorii sociale, cu acea împărțire muncitori, TESA. Bine, e normal ca dânsul, care reprezintă un partid fără ideologie, să facă asta”, a spus Rușeț.

Peste cinci mii de români au depus cereri de pensionare pe Legea 197/2021, care a redus vârsta de pensionare pentru cei care au lucrat în cariere miniere și termocentrale pe cărbune. Mare parte din cereri au fost respinse.

„Astfel, la nivel național, au fost înregistrate aproximativ 5.000 de cereri din care, 1.280 înregistrate la CJP Gorj. Aceste dosare de pensionare au fost analizate și procesate de către instituția noastră în conformitate cu Legea nr. 263/2010, cu toate modificările și completările ulterioare și au fost emise 1.277 decizii privind respingerea pensiei pentru limită de vârstă. Numai 3 persoane au primit decizie de pensionare pentru limită de vârstă deoarece au îndeplinit condițiile de stagiu de cotizare și vârstă redusă la data depunerii cererii, conform Legii nr.263/2010(10 ani reducere vârstă și 55 ani vârstă la data solicitării; persoanele respective au desfășurat activități și în alte locuri decât cele prevăzute la art. 30, alin.1, lit.i din Legea nr. 263/2010)“, a comunicat Casa de Pensii Gorj.

 

Au fost emise 1.277 decizii privind respingerea pensiei pentru limită de vârstă, transmite Casa Județeană de Pensii Gorj, o parte dintre salariați contestând deja deciziile în instanță.

Vizualizări: 3,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: