Social

Românii vor putea merge la Înviere

Slujbele de Paşti se vor desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare, a afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Anul trecut, românii au fost nevoiți să stea acasă de Înviere și au primit lumină la poartă.

Premierul Florin Cîţu a afirmat joi, după discuţiile purtate cu reprezentanţii cultelor religioase, că soluţia spre care se îndreaptă autorităţile este adaptarea intervalului orar al restricţiilor de circulaţie astfel încât credincioşii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, cu condiţia respectării regulilor de siguranţa sanitară.

Anunțul a fost făcut și de Biserica Ortodoxă Română. “Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă indică faptul că acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc)”, afirmă BOR într-un comunicat transmis presei.

Guvernul a făcut apel la reprezentanţii cultelor religioase să susţină în rândul credincioşilor campania de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. 

Vizualizări: 1,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: