Social

Deșeurile din Târgu Jiu, ridicate de Polaris câteva zile, fără majorare de tarife

Polaris M Holding va ridica deșeurile menajere din Târgu Jiu și le va duce la depozitul din Drobeta Turnu Severin, fără a percepe o majorare a tarifului. Asta doar până pe 2 aprilie, când instanța va judeca solicitarea celor de la Polaris Mediu de suspendare a deciziei APM Gorj, prin care depozitul ecologic de la Târgu Jiu a fost lăsat fără autorizație de mediu.

Anunțul a fost făcut miercuri de primarul Marcel Romanescu, după ce marți cei de la Polaris au anunțat că nu mai pot ridica deșeurile din Târgu Jiu, Bumbești Jiu și Peștișani, pentru că nu au unde le duce. "De astăzi, la Târgu-Jiu, Polaris reia activitatea de colectare a deşeurilor pe care le vor depozita la o groapă ecologică. După discuţiile avute cu reprezentanţii Polaris, societatea va ridica gunoiul de pe raza municipiului Târgu-Jiu, până pe data de 2 aprilie, fără să solicite o ajustare a tarifului", a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. 

După data de 2 aprilie, totul depinde de acţiunea înaintată la Tribunalul Gorj de firma Polaris. 

În cazul în care instanţa nu suspendă efectele deciziei date de APM Gorj, tariful de salubritate va creşte. "Poate fi luată în calcul şi o majoare a tarifului. Dacă decizia instanţei nu va fi una favorabilă societăţii Polaris ne vom pune la masa negocierilor pentru a găsi o altă soluţie", a spus Marcel Romanescu.

Depozitul de la Severin percepe o taxă de 330 de lei pe tona de gunoi, față de 200 de lei cât este la Târgu Jiu, dar viitorul tarif va fi influențat și de costul transportului.

Vizualizări: 2,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: