Social

13 localități în scenariul roșu. Lista!

Situaţia infectărilor cu noul coronavirus fluctuează, iar în judeţul Gorj sunt 13 localităţi în scenariul roşu, cu una în plus faţă de luni, 22 martie. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a spus că rata de infectare este într-o pantă descendentă, cazurile raportate zilnic fiind mai puţine, dar rata de incidenţă nu. 

"Rata de incidenţă la nivelul judeţului Gorj este de 2.43. După data de 16 martie suntem pe o pantă descendentă a infectărilor cu Covid. În acest moment avem 13 localităţi în scenariul roşu, neavând nicio localitate carantinată. La Turcinești rata de infectare este de 5.70, la Lelești de 5.13 şi 4.23 la Bumbeşti Jiu, aici fiind rata de incidență cea mai mare", a declarat Corneliu Răducan Morega. 

Situaţia paturilor de la ATI, din Gorj, este delicată, nefiind locuri libere pentru cazurile grave de Covid-19. România are la momentul actual un număr de 1.428 de paturi în secţiile ATI, chiar dacă premierul Cîțu a spus că numărul lor va ajunge la 1.600. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.358. Dintre acestea, 1.367 sunt internate la ATI.  

Vizualizări: 1,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: