Ultima oră

Românii amendați ilegal în pandemie primesc banii înapoi

Gorjenii care au plătit, în pandemie, amenzi pentru necompletarea formularului digital de intrare în țară (PLF) pot solicita restituirea banilor. Cererile se depun până la jumătatea lunii noiembrie.

„Având în vedere numărul crescut de solicitări adresate Direcției de Sănătate Publică Gorj, privind modalitatea de restituire a amenzii contravenționale aplicate conform O.U.G. nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, vă informăm:
În luna august a fost publicată procedura pentru restituirea amenzilor plătite pentru necompletarea formularului PLF (formularul digital de intrare în România care a trebuit completat în timpul stării de alertă).

Solicitanții depun cererea la organul fiscal local competent, adică la direcția de taxe și impozite din cadrul primăriei de domiciliu, potrivit Ordinului Ministerului Dezvoltării nr. 1620/2022.

Cererea se poate depune la ghișeu sau în format electronic până la jumătatea lunii noiembrie 2022”, transmite DSP Gorj.

Amenzile care nu au fost achitate se anulează fără a fi nevoie de depunerea unei cereri.
Formularul PLF a fost introdus în 20 decembrie 2021 și eliminat în martie anul acesta. Dacă formularul nu era completat în cele 24 de ore de la intrarea în ţară, amenda era între 2.000 şi 3.000 de lei.

Vizualizări: 815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: