Actualitate

Bunoaica râde de protestul lui Căldărușe. “O ciorbă de burtă, mai presus decât vârsta de pensionare”

Inițiatorul protestului din Piața Prefecturii Gorj, Nicu Bunoaica, râde cu lacrimi de așa zisa grevă a foamei făcută de sindicaliștii conduși de Gabriel Căldărușe. Asta pentru că greva foamei, începută luni dimineața, s-a terminat înainte de orele prânzului. “Ciorba de burtă și ciolanul afumat sunt mai presus decât reducerea vârstei de pensionare”, a comentat Bunoaica, cel care pichetează pentru a opta săptămână Prefectura Gorj, alături de minerii care cer reducerea vârstei de pensionare.

Căldărușe a explicat că a întrerupt protestul, după ce ministrul a invitat liderii de sindicat pe 30 martie la discuții. Federațiile sindicale cer un act normativ pentru alocarea a 241 de milioane de euro Complexului Energetic Oltenia, pentru achiziționarea certificatelor de carbon, reducerea vârstei de pensionare, prelungirea termenului în care salariații pot beneficia de condiții deosebite de muncă, informații privind stadiul în care se află aprobarea planului de restructurare, creșterea salariilor în companie.

“Referitor la aceste revendicari, Ministrul Energiei își exprimă disponibilitatea dialogului pentru toate problemele cu care se confruntă CEO și salariații Companiei, invitând liderii sindicatelor în data de 30.03.2021 ora 16:00 la discuții (sau 31.03.2021 ora 10:00)”, a transmis Sindicatul Mine Energie Oltenia, cu mențiunea că ajutorul de stat va trece în această săptămână prin ședința de guvern.

Vizualizări: 2,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: