Actualitate

Două proteste ale minerilor în aceeași zi la Târgu Jiu

Luni vor fi două proteste ale minerilor la Târgu Jiu. Cei care au protestat șapte săptămâni prin pichetarea Prefecturii Gorj încep a opta săptămână de protest. În paralel, alți salariați vor intra în greva foamei la sediul Complexului Energetic Oltenia.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, este cel care a anunțat protestul extrem de la sediul CE Oltenia. Căldărușe cere prezența ministrului Economiei, Virgil Popescu, la Târgu Jiu, pentru a spune ce se întâmplă cu planul de restructurare a companiei, dar și când vin banii pentru certificatele de carbon. Liderii federațiilor reprezentative au trimis până acum două adrese ministrului, cerându-i să vină la Târgu Jiu, dar nu au primit răspuns.

În paralel continuă și protestul din Piața Prefecturii, pentru a opta săptămână la rând. Protestul inițiat de Nicu Bunoaica este al celor care cer parlamentarilor să voteze proiectul de lege prin care minerii și energeticienii să se poată pensiona mai devreme. O treime din cei 12.000 de salariați ai CE Oltenia s-ar pensiona în următorul an care proiectul ar fi adoptat.

Interesant este că liderii salariaților din complex sunt dezbinați și nu reușesc să aibă un punct de vedere comun, cu care să meargă la negocieri cu autorităților. Nici parlamentarii de Gorj nu reușesc să se pună de acord pe proiectul de lege dorit de protestatari, liberalii, useriștii și pesediștii având puncte de vedere diferite și chiar divergente.

Vizualizări: 4,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: