Actualitate

Greva foamei ca să obțină întâlnire cu ministrul

Ignor total a dat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la cele două solicitări ale federațiilor sindicale din Complexul Energetic Oltenia privind organizarea unei întâlniri la Târgu Jiu.

Prima dată liderii sindicali au stabilit ziua, ora și locul întâlnirii, fără să se consulte cu ministrul, și s-au făcut de râs, pentru că Virgil Popescu era la Bruxelles, pentru discuții legate de planul de restructurare.

A doua adresă a fost una deschisă, în sensul că liderii sindicali au expus doar problemele pe care vor să le discute, adică planul de restructurare, ordonanța pentru venit de completare dat celor concediați și legea pensiilor.

Ziua și locul ar fi trebuit stabilite după discuțiile cu ministrul, care le ignoră complet solicitarea, după cum spune Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

“Nu mai suntem dispuși să fim tratați cu indiferență”, a spus Căldărușe, care amenință că va intra în greva foamei. “Este lipsă de empatie a unui ministru față de problemele a 12.000 de oameni și față de siguranța energetică a țării”, susține liderul SMEO, care îi amintește ministrului că sindicatele au cerut o întâlnire de urgență.

Cei care solicită întâlnirea nu sunt cei care protestează în Piața Prefecturii Gorj de șapte săptămâni. Căldărușe susține însă că mai apare un protest, pentru că sunt salariați care vor intra luni în greva foamei, dacă ministrul nu dă niciun semn.

Vizualizări: 3,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: