Ultima oră

Factura de curent, la control! Furnizorii, verificați de ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță că a demarat o serie de acțiuni de control, la nivelul întregii țări, la furnizorii de energie electrică, în urma creșterii numărului de reclamații înregistrate de la consumatori în ceea ce privește modul de calculare a facturilor.

Pentru a putea stabili dacă reclamațiile sunt fondate sau nu, comisarii ANPC analizează cu mare atenție toate documentele necesare, în fiecare caz în parte.

„De aceea, reamintim consumatorilor că procedura pe care îi rugăm să o urmeze, atunci când au o nemulțumire legată de modul în care a fost realizată factura de consum, presupune să ia, mai întâi, legătura cu operatorul economic care furnizează acest serviciu, iar dacă acest dialog sau informațiile primite nu sunt satisfăcătoare, pentru consumator, acesta să completeze formularul de sesizare de pe site-ul instituției, www.anpc.ro.

În cazul în care consumatorii au aviz de deconectare și se consideră nedreptățiți, îi invităm să completeze formularul de sesizare de pe site-ul www.anpc.ro, cu caracter urgent”, transmite instituția.

O familie din Sibiu a primit o factură la curentul electric de aproape 33.000 lei. Oamenii spun că au nevoie de un împrumut bancar pentru a o putea achita. 

Vizualizări: 783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: