Diaspora

România a pierdut 15.000 de medici după aderarea la Uniunea Europeană

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că peste 15.000 de medici au emigrat după aderarea României la Uniunea Europeană, alături de alţi profesionişti din domeniul sanitar. El consideră că, "pe lângă creşterea veniturilor acestei categorii, trebuie asigurate condiţii de confort profesional" pentru ca profesioniştii din domeniul medical să rămână în ţară.

 

Alexandru Rafila participă la reuniunea la nivel înalt privind sănătatea şi migraţia în Regiunea Europeană a OMS, eveniment organizat de Biroul Regional pentru Europa al organizaţiei la Istanbul, Turcia.

"Peste 15.000 de medici au emigrat în alte ţări după aderarea României la Uniunea Europeană. În plus, au emigrat şi alţi profesionişti din sistemul sanitar. Eu cred că trebuie să acţionăm în două direcţii atunci când vorbim de resursa umană din sistemul sanitar. Pe lângă creşterea veniturilor acestei categorii, trebuie asigurate condiţii de confort profesional care să facă eficientă activitatea medicală, iar aceasta din urmă este esenţială pentru a menţine în ţară profesioniştii sistemului”, a declarat Rafila.

Problema e veche, au mai spus-o și alții, dar soluțiile au lipsit, ca de obicei.

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: