Politică

Romanescu: Discutăm cu toți liderii politici, mai puțin cu cei de la PNL

Marcel Romanescu a anunțat că se poartă discuții cu liderii tuturor partidelor politice din Gorj pentru eventualele alianțe la nivel de Consiliu Local, mai puțin cu președintele vremelnic al PNL Gorj, Ion Iordache. Chiar și așa, Romanescu este convins că va reuși să obțină o majoritate confortabilă după alegerile din data de 9 iunie, la Consiliul Local Târgu Jiu. Strategia acțiunilor din perioada următoare chiar așa a fost stabilită pnetru maximizarea votului de la alegerile locale.

„O mare parte dintre partide nu vor intra în Consiliul Local și, în momentul acela, se fac mandate fără să depindă în mod direct de tine. Astăzi, la Târgu Jiu, dacă ai 45% ai cel puțin 11 mandate. Ai scos 45% vot politic pe lista de consilieri locali ai deja jumătate plus unu din numărul de mandate din Consiliul Local. De aceea nu intrăm într-o negociere anterioară organizării alegerilor. Este adevărat că avem tatonări și discutăm cu liderii de la alte formațiuni politice, cu excepția PNL-ului”, a declarat Marcel Romanescu.

Eventualele alianțe politice de la nivelul Municipiului Târgu Jiu s-ar face doar pentru asigurarea a două treimi din numărul total de consilieri locali.

„Asta e politica, trebuie să discutăm pentru că ne mai trebuie și o majoritate de două treimi atunci când sunt vizate proiecte ce privesc patrimoniul Municipiului Târgu Jiu. Strategia noastră este să avem o majoritate confortabilă după alegerile din data de 9 iunie”, a anunțat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizări: 1,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: