Politică

Romanescu: Aveam cel mai vechi sistem de transport din tară. Acum e cel mai modern!

Avem cel mai modern și mai ecologic sistem de transport din România! Afirmația o face primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și se referă la una dintre cele mai importante investiții din municipiu. Au fost cumpărate zeci de troleibuze noi și schimbată și prelungită linia de contact.

Pentru sistemul de transport în comun din Târgu Jiu, municipalitatea a atras 50 de milioane de euro. Au fost cumpărate 35 de troleibuze nou-nouțe. Unul a costat 250 de mii de euro. A fost schimbată în totalitate și prelungită linia de contact.

Primarul Marcel Romanescu a declarat la un post local de televiziune că, în urmă cu șase ani, în Târgu Jiu era cel mai vechi sistem de transport din țară și trei muzee au cerut câteva dintre troleibuzele de la noi să le expună la ei. Atât de vechi erau, dar încă circulau pe străzile din Târgu Jiu.

„În 2017, aveam cel mai vechi sistem de transport din țară. Un sistem care azi e folosit doar în muzeele din țară. Avem trei municipii care ne-au făcut solicitări să le punem la dispoziție mijloacele de transport care funcționau pe raza municipiului Târgu Jiu. Vă dați seama de vechimea lor dacă ne-au cerut să transferăm mijloace de transport pe care noi le foloseam pe traseele din Târgu Jiu”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Anul viitor, se va schimba cu totul imaginea orașului când vine vorba de transport în comun, a mai adăugat edilul. „2024 va veni cu o modificare substanțială. Imaginea unui oraș e dată și de sistemul de transport pe care îl ai. Târgu Jiu, azi, se poate bucura nu numai de cel mai modern, dar și cel mai ecologic sistem de transport din țară. Am fost considerați ca fiind localitatea cu cel mai performant sistem de transport dn România. AM ridicat diploma eu la Brașov, unde am fost premiați. Vorbim de 27 de kilometri de rețea introdusă pe străzi, bulevarde din Târgu Jiu. De la Bârsești, Ciocârlău, Săvinești, rețele de contact care au fost înlocuite în totalitate”, a mai punctat Marcel Romanescu, la Accent TV.

Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: