Diaspora

Român milionar în dolari din ajutorul de șomaj

Un bărbat care ar fi colaborat cu peste 200 de complici pentru a lua milioane de dolari din indemnizațiile de șomaj obținute în mod necuvenit, destinate să ajute californienii în timpul pandemiei COVID-19, a fost acuzat joi de procurorii federali din San Diego.

Constantin Sandu, în vârstă de 33 de ani, din România, este acuzat că a furat peste 5,2 milioane de dolari din indemnizațiile de asigurări de șomaj din California, cu ajutorul a 214 complici români anonimi aflați atât în California, cât și în România.

Biroul procurorului american susține că Sandu și alții au falsificat documente și au depus cereri false la Departamentul de Dezvoltare Economică al statului între toamna anului 2020 și vara trecută.

Procurorul american Randy Grossman a susținut că Sandu "a condus o vastă rețea de escroci internaționali pentru a exploata un program menit să ajute muncitorii californieni aflați în dificultate să supraviețuiască pandemiei".

Sandu, care este acuzat de conspirație pentru fraudă electronică, a fost arestat miercuri de agenții FBI la stația de patrulare a frontierei din Imperial Beach.

 

Vizualizări: 1,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: