La modă

Robotul AI Google, Bard, știe să facă programare

Google a lansat robotul conversațional de inteligență artificială Bard, care este deocamdată experimental, și funcționează doar în SUA și Marea Britanie.

 

Bard poate acum să ajute la sarcini de programare IT și dezvoltare de software, în peste 20 de limbaje de programare, printre care C++, Go, Java, Javascript, Python și Typescript, a anunțat, vineri, gigantul tech american. Printre sarcinile de coding pe care Bard le poate prelua se numără generarea de cod, debugging  și explicarea codului, a precizat Google pe blogul său oficial.

Pentru cei care învață programare pentru prima dată, tehnologia AI a Google va putea să explice fragmente de cod, de exemplu. Dacă programatorii sau alți utilizatori se confruntă cu o eroare într-un soft, vor putea să-i spună robotului AI doar atât: „Acest cod nu a funcționat, te rog să-l repari”, iar Bard îi va putea ajuta să elimine bug-urile respective, spun cei de la Google.

Google dezvoltă tehnologii de inteligență artificială sofisticate, de mult timp, dar acum a lansat robotul conversațional Bard după ce Microsoft a început să colaboreze cu compania OpenAI pentru a aduce tehnologia ChatGPT pe motorul său de căutare, Bing.

Bard nu este disponibil în România, fiind lansat doar experimental în SUA și Marea Britanie, însă Google spune că în curând va extinde serviciul AI și în alte țări.

Vizualizări: 499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: