Eveniment

Revolta tinerilor din Târgu Jiu împotriva restricțiilor

Peste 700 de tineri protestează luni seara la Târgu Jiu împotriva restricțiilor impuse în pandemie. Protestul a început în jurul orei 20.00, timid, dar tinerii au venit grupuri - grupuri, iar aproape de ora 22.00 erau deja mult peste 700.

Aceștia au scandat “Libertate!” și “Jos Arafat”, au ascultat “România, trezește-te!”, au făcut hora unirii, au plecat în marș pe străzile din Târgu Jiu.

Este un protest pașnic, dar al unor tineri hotărâți. Hotărâți să nu mai stea în case, să meargă la școală, să aibă grijă de sănătatea lor și a celorlalți, fără a pune botul la tot ce li se livrează la televiziunile plătite cu zeci de milioane de euro să îi intoxice.

Sunt proteste masive în toată țara, proteste ale tinerilor, care nu au putut fi confiscate politic, deși s-a încercat. Este protestul unei generații căreia i-a venit timpul să se exprime.

actualizare: Protestul continuă și după ora 22.00, oră stabilită aiurea de autorități pentru a intra în case, ca și cum Covidul acum ar ieși pe străzi. Tinerii care protestează vor să le spună autorităților că multe măsuri sunt aberante, fără logică. Este cel mai mare protest de la Târgu Jiu din ultimii ani, dar sunt proteste masive în toată țara.

actualizare, ora 22.15: “Poliția și Jandarmeria se comportă exemplar”, a spus Lucian Budulan, cel care este în fruntea celor aproape o mie de oameni care au plecat în marș pe străzile din Târgu Jiu.

actualizare, ora 22.25: La protest sunt și oameni cu copii mici după ei, sunt și persoane cu handicap, sunt oameni care au avut Covid sau chiar care au avut în familie persoane care au murit de Covid. “Știm că există această boală, nu o negăm, dar ne-au îmbolnăvit cu acest virus mai mult psihic, decât fizic. Dumnezeu să îi odihnească pe cei care au murit cu acest virus, știm că este grav ce se întâmplă, dar nu acceptăm măsuri care nu ajută deloc la combaterea zădărnicirii bolilor”, a spus Lucian Budulan.

Protestatarii scandează “Jos presa!”, făcând referire la zecile de milioane de euro care au ajuns la televiziunile care manipulează.

actualizare, ora 22.30: Protestatarii sunt pe str. Victoriei și se întorc spre Piața Prefecturii, mult mai mulți decât au plecat.

Ora 23.00: Protestul continuă, tinerii au pornit în marș pe Bd. Ecaerina Teodoroiu.

Ora 23.20: La București sunt ample desfășurări de forțe ordine, dispozitivul fiind întărit cu sute de jandarmi. La Târgu Jiu protestul este în continuare calm și nu sunt semne că ar putea degenera.

Ora 23.40: O parte dintre protestatari s-au mutat în mașini și merg pe lângă coloana de manifestanți. Protestul se apropie de final, dar tinerii își dau întâlnire și pentru marți seara.

Ora 00:20: Târgu-Jiul a arătat ca într-un film de acțiune, după ce mai multe mașini de poliție au împânzit mai multe zone din oraș, cu sirenele pornite. Zeci de tineri au fost amendați după finalizarea protestului, deși, în timpul acestuia, au aplaudat polițiștii și jandarmii, pentru atitudinea lor.

Vizualizări: 14,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: