Ultima oră

Revine canicula în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că începând cu data de 9 august temepraturile încep să crească în toată țara.

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

"Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Valorile temperaturii maxime se vor situa între 34 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi, în general, de 18-21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar fenomene asociate instabilităţii atmosferice (intensificări ale vântului, averse şi descărcări electrice) vor fi posibile îndeosebi în după-amiaza zilei de marţi (10 august)", a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că până miercuri, 11 august 2021, la ora 22.00, va fi cod galben în sud-vestul şi sudul României. Temperaturile din timpul zilei vor ajunge la 38 de grade Celsius, iar cele nocturne nu vor scădea sub 20 de grade Celsius.

Vizualizări: 1,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: