Social

Revin și în România facultățile cu doi ani de cursuri

Tinerii care vor să înceapă o facultate care are cursurile mai scurte pot să se înscrie la facultatea de doi ani, a cărei revenire a fost anunțată de Ministerul Învățământului.

Criza de specialiști de pe piața muncii a determinat autoritățile să vină cu o nouă lege care ar putea avea multiple beneficii. Este vorba despre Facultatea de doi ani, care revine în România și care le oferă tinerilor oportunitatea de a urma cursuri mai scurte în sistemul universitar.

Tinerii care vor să obțină o diplomă de studii rapid și să aibă competențele necesare pentru a se angaja în domeniul mult visat vor putea să se înscrie la orice universitate din România și să urmeze un astfel de program de doi ani.

Programul nu vizează Facultatea de Medicină, cea de Arhitectură și nici cea de Drept, dar cei care vor să devină informaticieni, economiști, bibliotecari, ori ingineri, pot opta pentru Facultatea de doi ani.

„Reînfiinţăm ciclul scurt de admitere cu diplomă de Bacalaureat, companiile mari au solictat asta, în special IT, au nevoie nu de licență, dar au nevoie de un nivel intermediar de învățământ superior, este o tendința europeană și există facilități fiscale pentru operatorii economice pentru dual”, a precizat Ligia Deca, ministrul Educației.

Ministrul Educației specifică faptul că studenții au nevoie de doi ani de curs și de 60 de credite acumulate pentru a absolvi facultatea, dar și de o perioadă de practică obligatorie pentru toți studenți.

Vizualizări: 471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: