Diaspora

Rețea de exploatare a unor șoferi români, destructurată în Italia

Autoritățile din Italia au destructurat miercuri, 24 noiembrie, o organizație criminală acuzată că a exploatat șoferi de camioane de naționalitate română. Printre suspecți se află și administratorii a două firme românești fictive.

Ancheta a fost deschisă de Parchetul din Piacenza, fiind condusă de Poliția de Stat, în colaborare cu Poliția rutieră din Massa Carrara, Piacenza și Pontremoli.

„Faptele vizează aproximativ o sută de șoferi, care, sub amenințarea concedierii, au fost nevoiți să doarmă și să stea permanent în cabinele camioanelor parcate, chiar și când erau liberi, în afara orelor de lucru, fără niciun serviciu igienic, pe un teren care aparține unei companii de transport din Piacenza”, a transmis Poliția italiană.

Potrivit anchetatorilor, șoferii erau exploatați de administratorii a două firme românești fictive.

Ancheta a fost deschisă la finalul lunii octombrie 2019, când polițiștii rutieri au oprit la un control un șofer român, în Pontremoli (Toscana). Acesta le-a prezentat agenților un contract de muncă a cărui dată de expirare era falsificată. Ulterior, anchetatorii au descoperit două firme românești fictive administrate „de oameni fără scrupule, care, profitând de starea de necesitate în care se aflau șoferii, i-au obligat să lucreze fără nicio garanție sau drept și în condiții de igienă indecente”, mai precizează sursa citată.

Date din anchetă arată că șoferii erau nevoiți să doarmă și să stea permanent în cabinele camioanelor parcate, să se încălzească cu sobe improvizate și să folosească bucătării construite din paleți și bidoane de uz industrial.

Miercuri dimineață, 11 suspecți au fost plasați în arest la domiciliu. Aceștia sunt acuzați de intermedieri ilicite, exploatare a muncii, înșelăciune împotriva statului și falsificare de documente, potrivit rotalianul.com

 

Vizualizări: 1,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: