Actualitate

Restructurări în școlile din Gorj

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a publicat lista cadrelor didactice care intră în restrângere de activitate în anul școlar 2023-2024 pentru că nu mai sunt suficiente clase pentru a-şi păstra catedrele actuale. Astfel de situaţii apar atât la unitățile de învățământ din mediul rural, cât și la cele din urban. 

Lista cuprinde 16 cadre didactice, jumătate dintre catedrele care se restrâng fiind în mediul rural. Catedrele vizate sunt la unități precum liceul din Peștișani, Liceul Auto Târgu Jiu, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Țicleni, Liceul Teologic, Școala Gimnazială Negreni din Licurici, Școala Gimnazială Drăguțești, Școala Gimnazială nr.1 Urdari, Școala Gimnazială Mușetești, Școala Gimnazială nr.1 Motru, Liceul Tehnologic Bîlteni, Școala Gimnazială Crușeț. 

În ceea ce privește școlile din mediul urban, cele mai multe catedre vizate de restrângere îcepând cu 1 septembrie sunt la Liceul Auto ”Traian Vuia” din Târgu Jiu, fiind vorba de patru posturi. 

În conformitate cu prevederile Calendarului mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2023-2024, până în 17 martie 2023 se desfășoară etapa de transferar a personalului didactic disponibilizat prin restrangere de activitate sau prin restructurarea rețelei școlare ori prin desființarea unor unități de învățământ. 

Vizualizări: 4,890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: