Actualitate

Restructurarea CE Oltenia trebuie amânată

Cam toată lumea este de acord că trebuie să renunțăm la tâmpenia cu închiderea termocentralelor pe cărbune. Da, poluează, la fel ca orice altă activitate, fie ea economică sau nu.

Dacă nu vrem să ne întoarcem în peșteri, trebuie să producem energie din resursele pe care le avem astăzi. Da, să ne dorim și să încurajăm descoperirea unor surse de energie ieftină și nepoluantă, dar până atunci să ne descurcăm cu ce avem.

Urmează o perioadă extrem de provocatoare pentru Complexul Energetic Oltenia. Chiar dacă planul de restructurare, aprobat, prevede închiderea primelor grupuri pe cărbune din acest an, a face asta acum, când Europa redeschide exploatările pe cărbune și termocentralele, ar fi sinucidere.

Cărbunele ar putea deveni cea mai importantă sursă de energie și de stabilitate în următorii ani. Complexul Energetic Oltenia trebuie să facă angajări și investiții și are nevoie de sprijinul guvernului.

Aplicarea planului de restructurare trebuie amânată câțiva ani, astfel că este nevoie cel puțin două mii de angajări, în locul celor două mii de oameni care vor ieși la pensie în acest an.

Vizualizări: 6,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: