Actualitate

Aproape jumătate din vehiculele de pe străzi, cu probleme mecanice majore 

Situație alarmantă în ceea ce privește vehiculele care circulă pe străzile din România. Conform reprezentanților Registrului Auto Român (RAR), care au verificat anul trecut, în trafic, 75.600 de vehicule, au fost constatate probleme majore sau care pun în primejdie viața participanților la trafic la aproape jumătate dintre acestea. 

”În urma controalelor, s-a constatat că 46,39% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme”, se arată într-un comunicat al RAR. 

Cele mai multe nereguli au fost constatate la instalația electrică, de iluminare-semnalizare și auxiliară (28.64%), în ceea ce privește emisiile poluante (25.65%), la punți, jante, anvelope și suspensie (13.81%), precum și la parbriz, geamuri laterale, lunetă și oglinzi (12.97%).

Conform inspectorilor RAR, 5.35% dintre vehiculele controlate au prezentat neconformități la sistemul de frânare, iar în 1.71% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. 

”În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.193 de autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 4.941 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident”, se mai arată în comunicatul RAR.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă însă starea tehnică generală a parcului auto din România, asta pentru că echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta neconformități. 

Vizualizări: 2,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: