Social

Ajutor de la stat pentru bone cu școală

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj organizează cursuri de formare profesională pentru profesia de bonă, babysitter și îngrijire bătrâni la domiciliu. 

Pot participa la cursuri persoanele aflate în evidența AJOFM Gorj, dar și orice altă persoană interesată de un loc de muncă în domeniu. 
Părinții care vor angaja o bonă absolventă a acestor cursuri vor primi un ajutor financiar de la stat pentru plata serviciilor oferite de bonă, anunță Primăria Târgu Jiu. 

Banii se acordă pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în funcție de nivelul veniturlor nete pe membru de familie, suma fiind între 250 și 710 lei. 

Acordarea ajutorului financiar se efectuează numai pentru copilul care nu este înscris la creșă/ grădiniță acreditată (publică/ privată) sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creșă/ grădiniță de pe raza municipiului Târgu Jiu, ori nu a retras copilul de la creșă sau grădiniță. 
Ajutorul financiar se acordă pe bază de cerere - declarație pe propria răspundere și documentele doveditoare care atestă îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege pentru a beneficia de ajutorul financiar. Documentele se depun la Direcția de Protecție Socială. 

Vizualizări: 601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: