Politică

Restricțiile din România, impuse pe baza datelor din Franţa 

Seria de restricţii prin care magazinele se închid la ora 18:00, iar circulaţia este restricţionată după ora 22:00, la o incidență de infectare de peste 4 la mie, are la bază studii de mobilitate care nu sunt făcute în România. Raed Arafat spune că restricţiile au fost impuse pe baza studiilor din Franţa, pentru că România nu se fac. 

"Am vorbit mai mult de Franța, care a făcut astfel de analize când a luat decizia de a reduce ora de mobilitate până la ora 18:00 inițial, acum este la ora 19:00", a declarat Arafat.

Cei care se ocupă de gestionarea situaţiei pandemiei uită că şi în România există oameni care fac cercetare şi pot indica măsuri care să acopere şi necesitățile românilor. Pe site-ul Universităţii Babeş Bolyai, (econ.ubbcluj.ro/coronavirus) există un portal unde sunt prezentate toate datele despre Covid-19, impactul asupra economiei, date şi analize.

Până pe 3 aprilie, pe teritoriul României au fost fost confirmate 970.224 de cazuri de persoane infectate, dintre care 867.663 vindecate.

Vizualizări: 2,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: