Politică

Cu ce majoritate poate trece legea pentru pensionarea minerilor și energeticienilor

Legea care ar permite minerilor și energeticienilor să se pensioneze mai devreme poate fi aprobată chiar şi fără PNL, susține deputatul PSD, Claudiu Manta. 

"Aşa cum am promis sindicatelor, alături de care am făcut acest amendament, vom lupta până la capăt pentru ca atât proiectul de lege, cât şi amendamentele să fie aprobate. (...) Dacă cei care clamează că vor binele energeticienilor şi minerilor se vor ține de cuvânt, acest proiect are șanse", a declarat Claudiu Manta, susținând că proiectul poate trece cu voturile PSD, AUR și USR.

Pe de altă parte, acesta este nemulțumit că amendamentul propus de el, prin care și salariații TESA din companie ar fi putut beneficia de reducerea vârstei de pensionare, a fost supus din nou la vot în Comisia pentru industrii pentru a fi respins, deși inițial a fost adoptat. “În Parlamentul României, am asistat la un nou episod în care majoritatea toxică pentru țară (USR+PNL+UDMR), ce vremelnic conduce România, a repus ILEGAL în dezbatere proiectul de lege în favoarea minerilor și energeticienilor privind pensionarea anticipată, deși acest proiect de lege fusese adoptat cu amendamentele propuse de PSD în ședința trecută a Comisiei din data de 23.03.2021”, a transmis Manta, cu mesajul că bătălia va continua în celelalte comisii și în plen.

Vizualizări: 4,958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: