La modă

Recital de colinde în Peștera Muierilor

Un eveniment inedit va avea loc în Peștera Muierilor, din Baia de Fier, la sfârșitul acestei săptămâni. Un recital de colinde e programat în celebra grotă.

“Pentru prima dată, în Peștera Muierilor va avea loc un recital de colinde, nai și acordeon al elevilor de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” în paralel cu o expoziție de pictură a elevilor de la secției de arte plastice. Prin intermediul artelor frumoase se exprimă bucuria, speranța, toată gama emoțiilor pe care le putem trăi într-un anumit moment al vieții”, anunță autoritățile din Baia de Fier.

Recitalul e programat la ora 12.30. Intrarea la acest moment va fi gratuită, incluzând și vizitarea peșterii pentru doritori.

Pe 9 decembrie, în Baia de Fier, e programat Festivalul Arte, Tradiții, Meșteșuguri ”Peștera Muierilor”. Un festival care aduce sub cupola sa aproape 150 din copii talentați ai Gorjului, meșteri populari din Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt și Mehedinți, proprietari de pensiuni, producători locali de produse lactate sau din carne, dulcețuri sau siropuri, artiști plastici, două mari ansambluri folclorice ”Maria Lătărețu” și ”Doina Gorjului” cât și mulți artiști de renume.

Festivalul Arte, Tradiții, Meșteșuguri ”Peștera Muierilor” are ca scop promovarea valorilor artistice, încurajarea copiilor și tinerilor să promoveze valorile neamului românesc și să cultive tradițiile.

În cadrul festivalului, vor mai fi ateliere pentru copii. Cei mici vor avea parte de ateliere de creație speciale-singurul meșter popular din România, sculptor în sare le va preda copiilor tainele meșteșugului său. Este vorba despre Nicolae Istratie care vine special de la Vâlcea. Alături îi va fi fiica, Alexandra, care are doar 11 ani, este meșter popular atestat și va preda copiilor arta țesutului în gherghef. Atelierul de sculptură în sare va fi gratuit.

De asemenea, tot pentru copii va fi organizat un atelier de artizanat. De cei mici se vor ocupa surorile Daniela și Marcela Șerbănescu și îi vor îndruma cum să își confecționeze propria păpușă sau propria figurină cu chip de pisicuță sau iepuraș. Pentru copiii din Baia de Fier vom lansa invitația de a ne ajuta la decorarea brazilor de Crăciun ce vor fi împodobiți ca decor, brazi ce vor fi donați ulterior celor 5 biserici din Baia de Fier, mai anunță autoritățile.

O altă surpriză: expoziție gastronomică cu degustare și târg de turism. Peste 20 de producători locali și pensiuni din comuna Baia de Fier vă vor întâmpina cu cele mai bune produse culinare specifice zonei-de la produse lactate sau din carne, dulcețuri, zacuscă, murături sau siropuri de casă.

Vizualizări: 464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: