Eveniment

Razie pe șoselele din Gorj pentru depistarea șoferilor beți și drogați

Poliţiştii rutieri din Gorj, împreună cu reprezentanți din cadrul Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, au organizat azi-noapte o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au efectuat 523 de testări cu aparatul alcooltest și 10 testări cu aparatul drugtest. Au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, dintre care cinci pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ca măsuri complementare, au fost reținute opt permise de conducere. Polițiștii au constatat în flagrant delict patru infracțiuni de conducere a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

De exemplu, un bărbat de 43 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian, având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iar polițiștii din Rovinari au oprit pentru control, pe strada Păcii, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din aceeași localitate. Procedând la testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat un rezultat de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat de 38 de ani, din județul Iași, s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins băut la volan în orașul Turceni-Gorj. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Activitățile s-au desfășurat și în scop preventiv, constând în aplicarea unui chestionar, în  vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România de către specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj.

„Facem precizarea că datele furnizate în cadrul acestui studiu sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu”, a transmis IPJ Gorj.

Acțiunile privind depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive vor fi desfășurate de polițiști și în perioada următoare.

Vizualizări: 815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: