Actualitate

Puțini oameni vor lucra la grupul pe gaze de la Turceni

Construirea unui grup pe gaze la Turceni va genera puține locuri de muncă în zonă, după cum rezultă dintr-un document depus de Complexul Energetic Oltenia la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj.

“Se apreciază că proiectul va genera un număr (în echivalent) de locuri de muncă directe de aproximativ 100-180 (faza de construire/retehnologizare). Deşi proiectul are un impact limitat pentru piaţa muncii locale, impactul rămâne unul pozitiv. Mai degrabă proiectul va funcţiona ca un proiect de menţinere a echilibrelor locale şi de permanentizare a ofertelor de locuri de muncă”, se arată în document.

Numărul este nesemnificativ, dacă ne raportăm la miile de locuri de muncă pierdute prin închiderea carierelor miniere și termocentralelor pe cărbune.

În privința salariilor pe care le vor avea acești oameni, nu sunt făcute estimări prea precise. “Proiectul urmează a fi implementat în mod direct prin angajarea unor servicii de antrepriză, previzionându-se un sistem de selecţie a ofertelor de lucrări ce pe lângă cerinţele de ordin tehnic va ţine cont şi de nivelul de costuri în care vor fi incluse şi cheltuielile salariale. Astfel, în mod cert nivelul veniturilor salariale va reflecta situaţia de la momentul implementării proiectului, proiectul contribuind la menţinerea nivelelor de salarizare de la nivel local. În acest context, proiectul nu va fi în măsură a influenţa pozitiv sau negativ nivelul veniturilor salariale, dat fiind faptul că nu reprezintă o alternativă concurenţială la alte proiecte şi nu se constituie într-un proiect în măsură a absorbi o cantitate de forţă de muncă în măsură a conduce la dezechilibre pe piaţa locală a muncii”, mai arată sursa citată.

Vizualizări: 1,634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: