Ultima oră

Protest la penitenciar

Sunt proteste spontane în mai multe penitenciare din ţară. Gardienii refuză să intre la program, nefiind de acord cu munca suplimentară pe care trebuie să o facă şi acuză o lipsă acută de personal. 

„Refuzul personalului de a efectua munca suplimentară va demonstra că Poliția Penitenciară se menține funcțională doar pentru că salariații acceptă să presteze muncă suplimentară într-un volum fără precedent în România. Personalul operativ se va prezenta la serviciu, dar nu a mai intrat în serviciu”, anunță Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a luat act de acțiunile de protest ale organizațiilor sindicale din penitenciarele Aiud, Codlea, Deva, Miercurea Ciuc, Oradea, Constanța - Poarta Albă și Târgu Jiu și a transmis echipelor de management ale unităților penitenciare să fie deschise „către dialog și comunicare în raport cu acei colegi care protestează”.

ANP precizează, într-un comunicat, că deși acțiunile de protest „vor îngreuna considerabil activitățile curente”, siguranța locurilor de detenție „nu este și nu va fi periclitată în niciun mod”.

Vizualizări: 576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: