Politică

Protest la București pentru demiterea ministrului Energiei

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță care prevede închiderea totală și ireversibilă a exploatărilor de cărbune și a termocentralelor aferente până în 2030. Mai mult de jumătate vor fi închise până în 2026, iar până atunci Complexul Energetic Oltenia ar trebui să construiască cele două grupuri pe gaze, ceea ce este imposibil.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, s-a pensionat cu ajutorul noilor legi care au redus vârsta de pensionare a minerilor și energeticienilor.

Nu renunță la proteste și anunță că vrea să convingă sute de mineri să meargă la București, pentru a cere demisia ministrului Energiei. “Încerc să mobilizez oamenii. Am avut discuții la departamentele sindicale. Aș propune ca, pe 28 iunie, să începem proteste, până nu e prea târziu”, a spus Nicu Bunoaica. 

Într-un fel, este târziu, câtă vreme ordonanța va intra în vigoare înainte de 30 iunie.

“Să mergem la București să protestăm este singura variantă. Adrese am trimis destule, îi doare undeva de adresele noastre. Eu cred că trebuie să ne mobilizăm și să mergem acolo sute de mineri, la Ministerul Energiei, să cerem demisia acestui om”, a declarat Nicu Bunoaica.

Acesta le cere parlamentarilor din Gorj să vină la protest și să ceară amânarea închiderii mineritului până în 2040.

Vizualizări: 2,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: