Actualitate

Protecție socială între 12 și 24 de luni pentru salariații CE Oltenia - DOCUMENT

Guvernul a pus în sfârșit în dezbatere publică proiectul de ordonanță prin care minerii și energeticienii care vor fi concediați vor beneficia de protecție socială. Asta abia la două luni după un memorandum adoptat de guvern în acest sens și care a avut statutul de confidențial.

Potrivit ordonanței, salariații de la Complexul Energetic Oltenia vor beneficia de venit de completare între 12 și 24 de luni. 

Mai exact, cei care au vechime între trei și zece ani și vor fi concediați beneficiază de venit de completare timp de 12 luni. Acest venit este de fapt o diferență între ajutorul de șomaj și salariul mediu.

Pentru salariații cu vechime între 10 și 15 ani, venitul de completare se acordă 20 de luni, pentru cei cu vechime între 15 și 22 de ani - timp de 22 de luni, iar cei care au peste 22 de ani vechime primesc venit de completare 24 de luni.

Minerii care au lucrat în subteran, în Valea Jiului, primesc acest sprijin până la 48 de luni.

Potrivit notei de fundamnetare a ordonanței, de la CE Oltenia vor fi concedați 3.997 de angajați, de la CE Hunedoara - 4.063, de la Compania Națională a Uraniului - 264 de salariați, de la Societatea Națională de Închideri de Mine - 30 de salariați. Efortul bugetar va fi de 915 milioane de lei.

Vizualizări: 2,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: