Actualitate

Promisiuni neonorate la CE Oltenia

Vine finalul de an și este momentul să facem o listă a promisiunilor neonorate legate de Complexul Energetic Oltenia.

Au promis să pun în funcțiune grupul 5 Rovinari și nu o vor face. Vă dați seama cât de sfidător este să modernizezi un grup energetic cu sute de milioane de euro, timp de zece ani, să îl pui în funcțiune în 2024, iar la finalul anului 2025 să îl bagi în rezervă de capacitate, pentru că așa scrie în planul de restructurare.

Au promis că renegociază termenele de închidere a capacităților pe cărbune din planul de restructurare, dar nu au făcut-o. A mers ministrul la Bruxelles, dar numai ca să facă act de prezență, că de rezolvat nu a rezolvat nimic. În aceste condiții, oamenii se întreabă ce se întâmplă cu ei după 1 ianuarie 2026. Vor mai avea grupă de muncă, în condițiile în care totul este în rezervă de capacitate? Vor pierde venituri, câtă vreme nu vor mai lucra noaptea și în weekend?

Au promis liderii de sindicat că militează pentru transformarea celor 1.800 de contracte pe perioadă determinată în contracte pe perioadă nedeterminată, nu s-a întâmplat nimic.

Au promis condiții mai bune în cariere, după accidentul grav din ianuarie, de la Jilț, nu s-a întâmplat nimic.

Doar la capitalul financiar au mai câștigat salariații câte ceva, dar asta nu de dragul lor, ci ca să fie pace socială. Și a fost.

Vizualizări: 3,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: