Politică

Promisiunea lui Burduja, în ședința grupului de lucru

Ministrul Burduja le-a spus celor care fac parte din grupul de lucru, la întâlnirea online din 5 octombrie, că va ajunge să negocieze restructurarea CEO la Bruxelles, după ce Transelectrica va finaliza studiul de adecvanță, studiu care va arăta dacă România mai are sau nu nevoie de cărbune.

La sfârșitul lunii, ministrul Energiei va merge la Bruxelles cu toate documentele pe care le va avea din partea CEO, Transelectrica și Consiliul Concurenței.

Încă nu se cunosc toate datele ședinței de azi, și nici dacă liderii prezenți i-au cerut explicații lui Burduja cu privire la declarația potrivit căreia, în 2026, energia pe cărbune, în România, va mai reprezenta doar 0,3%.

De reținut: Comisia Europeană doreşte să închidă negocierile în ceea ce priveşte PNRR până la sfârşitul lunii octombrie, a afirmat, la 1 octombrie, la Bruxelles, premierul Marcel Ciolacu, care a menţionat că România vrea să depună „întreg pachetul” - negocierea PNRR, cererea de plată numărul 3 şi REPower EU. Să sperăm că printre aceste ”priorități” se va număra și problema lipsei investițiilor promise în Planul de restructurare a CEO.

 

Vizualizări: 1,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: