Politică

Proiect: Părinții vor putea munci patru zile pe lună de acasă

Părinții care au copii cu vârstă până la opt ani vor putea munci patru zile pe lună de acasă se arată într-un proiect de lege care va fi depus în Parlament.

Un proiect pe care PNL îl depune în Parlament prevede ca părinții care au copii cu vârsta de până la opt ani să poată munci patru zile pe lună de acasă.

 „O măsură extraordinar de bună pe care o propunem este legată de flexibilizarea muncii. Se aplică părinților cu copii cu vârsta de până la opt ani și care muncesc la stat sau privat. Așa cum e prevăzut în Directiva UE din 2019, obiectivul țintit este identificarea echilibrului între viața profesională și cea privată a familiilor care au copii până la opt ani. Acești părinți vor beneficia de 4 zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie una pe săptămână, fie consecutiv. Elementul de noutate e că fiecare salariat ca beneficia de acest program flexibil”, a explicat proiectul președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Conform parlamentarului PNL, liberalii vor propune și reducerea TVA pentru produsele pentru sugari, respectiv pentru lapte praf, scutece și șervețele, dar și pentru scaunele auto pentru copii.

Vizualizări: 873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: